Elektronické expanzní ventily - ExV

Elektronické expanzní ventily - ExV
  • Obecné charakteristiky

    Click to download the Electronic expansion valves Catalogues

    Nástroj pro výběr. CPQ je nástroj společnosti CAREL pro výběr elektronických expanzních ventilů (a dalších zařízení), který je k dispozici na adrese cpq.carel.com. Více pracovních režimů, kompletní seznam kódů, podrobné informace a odkazy na dokumentaci jsou jen některé z hlavních funkcí modulu pro výběr ventilů v platformě CPQ. Další informace
     

    Elektronické expanzní ventily jsou zkonstruovány pro splnění požadavků na jakýkoliv chladicí výkon až do 2000 kW v aplikacích klimatizace a chlazení, a vynikají především svou vynikající regulací průtoku dokonce i za nižších průtokových rychlostí.
    Expanzní ventily Carel mají tři hlavní silné stránky:
    1. Spolehlivost v průběhu doby: standardní konstrukční proces používaný pro ventily ExV společnosti Carel zahrnuje zrychlené testování životnosti prostřednictvím 1*106 cyklů; ventily jsou certifikovány v souladu s hlavními státními a mezinárodními normami; shoda s těmito normami zaručuje maximální kvalitu jak výrobků, tak výrobního procesu i neustálé úsilí o zlepšování systému řízení řízení ochrany životního prostředí.
    2. Velmi přesná regulace: toto je zaručeno elektronickými řídicími jednotkami Carel zkonstruovanými speciálně pro řízení systémů klimatizace a chlazení se zvláštním zaměřením na úspory energie. Vysoce přesná regulace je navíc zajištěna také speciálním tvarem pohyblivých prvků zaručujících průtok se stejnou charakteristikou v procentech, délkou zdvihu dosahovanou kuličkovými ložisky z nerezové oceli a použitím vysoce přesných mechanických dílů.
    3. Dokonalá těsnost chladiva: navzdory rotačnímu pohybu motoru se pohyblivý prvek během pohybu neotáčí. To umožňuje použití vysoce kvalitního teflonového těsnění, které spočívá šetrně na sedle ventilu bez jakéhokoliv klouzání. Aby se zvýšila těsnost těsnění, je nainstalována elastická ocelová pružina, která při zavření systému tlačí pohyblivý prvek proti sedlu: to navíc umožňuje, aby motor před zastavením dokončil určitý počet otáček navíc. Energie akumulovaná pružinou v tomto stupni poskytuje doplňkovou energii k zavření ventilu, což znamená hodnoty těsnosti, které jsou srovnatelné s těmi, které poskytuje tradiční elektromagnetický ventil.
    Konečně, testování 100 % vyrobených ventilů poskytuje další záruku spolehlivosti v průběhu doby a těsnost ventilu, a pomáhá zajišťovat operace se sníženým dopadem na životní prostředí.
    Mezi další důležité prvky, které charakterizují ventily Carel, patří:

    • Demontovatelný externí stator
    • Zjednodušený pohybový mechanismus s přímým přenosem z rotoru na pohyblivý prvek
    • Použití vysoce kvalitních materiálů: nerezová ocel, měď, mosaz, kompozity
    • Dokonalá těsnost při zavření ventilu
    • Významné snížení ztráty energie při spouštění systému
    • K dispozici je velmi široká řada modelů a velikostí pro splnění všech požadavků systémů

    Naši specializovaní techničtí pracovníci dokážou poskytnout zákazníkovi podporu před prodejem i po něm a poskytnou odpověď na jakékoliv otázky k instalaci a provozu ventilů Carel.

     

  • Video