Vinařský průmysl: skladování a chlazení

wine industry storage and cooling

Víno...

...produkt,
který je ovocem tradice

Jeho chuť a vůně je výsledkem nejen kvality hroznů, ale také mikroklimatických podmínek na místech, v nichž se víno vyrábí, nechává se uležet a skladuje se.

 

Základem při ochraně organoleptických vlastností vína po celou dobu jeho životnosti je regulace teploty vzduchu a vlhkosti.

Na mezinárodním trhu se stále se zvyšující konkurencí může používání nejsofistikovanějších technologických systémů poskytnout důležitý příspěvek k zaručení vysoce kvalitní výroby vína. Zajišťování správné vlhkosti a teploty a schopnost monitorovat trendy těchto hodnot v průběhu období je základní součástí procesu výroby vína tak, aby bylo možné vyrábět každý rok víno s optimálními charakteristikami.

 

Carel, společnost s vedoucím postavením ve výrobě řídicích jednotek pro chlazení a klimatizaci a zvlhčovacích systémů, je ideálním partnerem pro vinařský průmysl. Společnost CAREL dokáže díky obrovskému rozsahu standardních a zakázkových řešení reagovat na potřeby vinařského průmyslu pomocí zkušeností a profesionality a poskytovat špičkovou globální technickou podporu prostřednictvím své rozsáhlé sítě v četných zemích po celém světě.

 

 

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ BODY

Vysoká účinnost
a hygiena

ico hygiene

Integrace

ico integration

Nízká spotřeba energie a dopad na životní prostředí

ico energy saving

Adiabatické zvlhčovací systémy CAREL dokážou trvale a přesně zajišťovat tu správnou úroveň vlhkosti s extrémně nízkou spotřebou energie a v souladu s hygienickými požadavky.

Kompletní řešení CAREL dokážou plnit všechny požadavky na regulaci, integraci a kontrolu pro systémy klimatizace místností.

Řešení CAREL jsou vysoce účinná, zaměřená na snižování spotřeby energie a následně provozních nákladů na systém pro regulaci teploty a vlhkosti.

Méně znečišťujících látek v atmosféře a nízký dopad procesu výroby vína na životní prostředí



 

MC multizone

mc

MC multizone je adiabatický zvlhčovač stlačeného vzduchu společnosti CAREL, který dodává rozprášenou vodu přímo do místnosti, a činí ji tak ideálním místem pro velké výrobny vína a vinné sklepy.

Speciální technologie používaná pro rozprašovací trysky z nerezové oceli znamená, že MC dodává velmi jemné kapičky, které jsou snadno absorbovány vzduchem v malém prostoru, a to i při nižších teplotách.

Automatický postup proplachování vedení „samočisticích“ trysek činí z MC kompletně hygienicky bezpečný výrobek.

humiSonic direct

humisonic direct

Systém humiSonic direct je novým řešením pro přímé zvlhčování místností, který využívá inovativní ultrazvukovou technologii.

Systém humiSonic direct v jediném kompaktním řešení obsahuje všechny části nezbytné pro provoz, což z něj činí nejlepší návrh na trhu, pokud se týká snadnosti a flexibility instalace jak u nových systémů, tak při dodatečné instalaci ve stávajících budovách.

Ultrazvuková technologie CAREL minimalizuje spotřebu energie a současně snižuje potřebu údržby díky mimořádně dlouhé životnosti piezoelektrických převodníků (až 10 000 hodin). Hygiena je navíc zaručena použitím dílů z nerezové oceli a automatických promývacích a plnicích cyklů.

Díky kompatibilitě systému Modbus, který je k dispozici jako standard, dokáže jednotka humiSonic komunikovat s jakýmkoliv řídicím systémem a snadno se integrovat se zbytkem zařízení.